Количка

0 артикула

Политика за личните данни

Уважаеми клиенти/ потребители,

Настоящата Политика за поверителност има за цел да Ви осведоми как се обработват Вашите лични данни, докато сърфирате в уебсайта baseini-spa.com,  а също така и как бихте могли да контролирате своите настройки за това обработване. Имате пряк достъп до нея от всяка страница на сайта ни посредством линка Прочетете нашата полика, разположен в долната дясна част на страницата ни.


ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ на ЛИЧНИТЕ ДАННИ

С влизането в сила от 25 Май 2018 г. на Общия Регламент за защита на личните данни (GDPR), приет от Европейския съюз и целящ да уеднакви политиките на държавите членки на ЕС, касаещи събирането и използването на лични данни, ние трябва да Ви уведомим кой носи отговорност за личните Ви данни, какви Ваши лични данни използваме и с каква цел, каква е възможността да променяте съгласието си за използването на Вашите данни и да поискате тяхната корекция, изтриване, или да бъдете „забравени“. Ние трябва да изискаме Вашето съгласие и за използването на Вашите данни , когато ги използваме за да Ви предоставим допълнителни услуги като таргетирана реклама, да ви уведомим за всички трети лица /компании, с които обменяме вашите данни – като например куриерските фирми и счетоводители, с които работим, за да Ви бъдем полезни./

Съгласно приложимия закон за защита на личните данни, които ни предоставяте, Ви информираме, че те се обработват  от „Каларт” ЕООД, регистрирано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 202917715 и със седалище в гр. Бургас, к-с "Изгрев", бл.132, ет. 1, с представител Васил Райчев / наричано ТЪРГОВЕЦ/.
Информация, която ПОТРЕБИТЕЛЯТ предоставя на  ТЪРГОВЕЦА, се ползва от закрилата нa Закона за защита на личните данни. ТЪРГОВЕЦЪТ има право да  използва личните данни на ПОТРЕБИТЕЛЯ единствено с цел да обслужи поръчките на ПОТРЕБИТЕЛЯ. В случай че ТЪРГОВЕЦЪТ преустанови своята дейност, предоставените от ПОТРЕБИТЕЛЯ лични данни подлежат на заличаване от регистъра на "Каларт" ЕООД.

Каларт” ЕООД се ангажира да поддържа високо ниво на защита на личните данни, които предоставяте в сайта ни baseini-spa.com, както и възможност за управление на данните и на съгласието за тяхното обработване, според изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Всички лични данни се предпазват с помощта на най-съвременните технологии за сигурност. При трансфера на данни използваме така наречената SSL (Secure Socket Layer) система за сигурност.

Какви данни събираме от нашите клиенти:

А/ За осъществяване на поръчка: име и фамилия, телефонен номер за връзка, IP адрес, имейл адрес и адрес за получаване на пратката. Ако пратката е до поискване, се отбелязва само адреса на офиса на куриера, от който да получите пратката си.

Б/ Когато разглеждате/сърфирате в сайта: събираме информация за начина по който използвате нашия уебсайт. Тази информация се използва единствено с цел да разберем как потребителите използват нашия уебсайт, за да подобрянаме неговата функционалност. В горепосочената статистика не индивидуализираме никакви лични данни за потребителите, т.е. не разглеждаме действията персонално на всеки потребител, а като съвкупност от действията на всички потребители.
 

Какво представляват „бисквитките“ ? Как и защо ги използваме? Как да ги изключите?

Cookies (бисквитки) са алфанумерични идентификационни знаци, които ние предаваме на твърдия диск на Вашия компютър с помощта на уеб браузъра Ви. Много процеси в електронната търговия не биха могли да бъдат реализирани без тази техника. Например, по правило, виртуалната количка при онлайн пазаруване се осъществява с Cookies.

След като влезете в профила си (с потребителско име и парола), ние използваме така наречените "Session-Cookies", с които може да бъдете идентифициран по време на Вашето посещение на нашия сайт. В края на визитата бисквитките (Session-Cookies) отпадат автоматично.

Когато посещавате магазина ни, на Вашия твърд диск се предават и продължителни (перманентни) „бисквитки“, чрез които надеждно се запаметява съдържанието на Вашата количка докато пазарувате, както и за по-нататъшни посещения на нашия магазин. Те служат и за разпознаване на злоупотреби, като например при създаване на двойни профили. Освен това, с помощта на бисквитките ние запаметяваме разглежданите от Вас продукти, които можете да разгледате при следващо Ваше посещение.

Перманентните бисквитки не съдържат информация, свързана с личните данни. Те не съхраняват информация за имена, електронни адреси, IP-адреси и др. Не се създава индивидуален профил на Вашия начин на ползване на магазина.

Можете да деактивирате запаметяването на бисквитки от Вашия браузър, можете да го ограничите за определени сайтове или така да настроите браузъра си, че да Ви уведомява, веднага щом някоя бисквитка бъде изпратена. По всяко време можете да изтриете бисквитките от твърдия диск на компютъра. Моля обаче да имате предвид, че когато откажете определени бисквитки, използването на услугите на магазина ни става изцяло или частично невъзможно. Повече информация за това, как да настроите браузъра си по отношение на бисквитките можете да намерите в полето „Help“ на Вашия браузър.

Използвайки бисквитки, ние Ви предлагаме съдържание, адаптирано към Вашите конкретни интереси. По този начин Вие получавате повече от това, което искате и по-малко от това което не Ви интересува. Целият този процес се осъществява чрез използване на „бисквитки“. Те позволяват да направят сайта по-полезен и с пълната му функционалност, като запазват информация за Вашите интереси, кои продукти са ви харесали повече от други и кои не. По този начин рекламните материали които ще получавате за в бъдеще от нас ще бъдат винаги релевантни на това, към което бихте проявили интерес и няма да бъдете заливани с излишни реклами които не представляват никакъв интерес за Вас.

Бисквитки и проследяващи кодове, които използваме за този вид директен маркетинг и за уеб анализ са:

- Facebook Pixel - Фейсбук имат своя политика за личните данни и имате лесен и удобен начин да контролирате какво желаете да виждате във вашия профил

https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

-  Google Analytics - Това е услуга за уеб-анализи на Google Inc. ("Google"). Google Analytics използва така наречените бисквитки, текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър и осъществяват анализа на употребата на сайта. Събраната с бисквитките информация за Вашата употреба на сайта по правило се предава на сървър на Google в САЩ и се съхранява там. В случаи на активиране на IP-анонимизацията за тази уеб страница, Вашият IP-адрес се съкращава предварително от Google в рамките на държавите-членки на ЕС и на други държави, ратифицирали договора за Европейската икономическа зона. Вашият пълен IP-адрес се предава само в извънредни случаи на сървър в САЩ , където се съкращава. Google използва тези данни по поръчка на собственика на този уебсайт, за да анализира Вашия начин на ползване, за да подготви доклади за активността в уебсайта и за да изпълни други възложени му от собственика услуги, свързани с използването на сайта и на интернет. Препратеният от Вашия браузър в рамките на Google Analytics IP-адрес не се свързва с други данни на Google. Вие можете да предотвратите запаметяването на бисквитки посредством съответната настройка в софтуера на Вашия браузър; обръщаме Ви обаче внимание, че в този случай евентуално няма да можете да използвате в пълен обхват всички функции на този уеб сайт.

Вие можете също така да предотвратите предаването на създадените с бисквитките, свързани с Вашето ползване на сайта данни (в т. ч. Вашия IP-адрес) на Google, както и обработката на тези данни от Google, като свалите и инсталирате съответната приставка за Вашия браузър.

Лични данни на трети лица

Ние обработваме и използваме само данни, които Вие сте ни предоставили доброволно, и разчитаме на това, че тези данни се притежават и предоставят от Вас законосъобразно.
Това означава, че всеки потребител носи отговорност да не предоставя на himalaya.bg данни на трети лица в нарушение на техните права за защита на личните данни, тъй като baseini-spa.com няма достъп до тези лица и няма практическа възможност да контролира дали предоставените лични данни на трети лица се извършва с тяхно знание или съгласие, дадено съгласно законовите изисквания.

Ето защо, всяко лице носи неограничена лична отговорност, ако ни предостави данни на трето лице без негово знание или без да получи съгласието му в съответствие с изискванията на приложимото законодателство за защита на личните данни, независимо от вида на данните или причините, за които се предоставят: имена, телефон, адрес на електронна поща, адрес на получаване или доставка на пратка и всякакви други.

Малолетни и непълнолетни лица

Ние не предоставяме услуги на малолетни и непълнолетни лица, нито позволяваме лица под 18-годишна възраст да извършват регистрация на нашия уебсайт или да ползват функционалностите му. Ако сте на възраст под 18 години, моля, потърсете помощ от пълнолетно лице, за да използвате нашите услуги.
Ако получим информация, че сме събрали лични данни от/на лице под 18-годишна възраст, ние незабавно ще ги изтрием, освен ако не сме законово задължени да съхраняваме тези данни.
Моля, свържете се с нас, ако смятате, че погрешно или несъзнателно сме събрали информация от/на лице на възраст под 18 години.

„Каларт” ЕООД , чрез сайта си baseini-spa.com не дава право на ползване, не продава, не разкрива и не споделя информация за Вас (лични данни по смисъла на GDPR) с други лица или с несвързани компании, освен когато това се налага, за да Ви предоставим заявени от Вас услуги и когато Вие сте предоставили Вашето разрешение.
 

Как можете да се запознаете със съхраняваните при нас Ваши лични данни? Как можете да ги промените или изтриете?

Всяка лична информация която имаме за Вас, като имена, телефонен номер, email адрес и др. можете да видите като влезете във Вашия Профил на сайта. От Вашия профил можете да редактирате своята лична информация. От Вашия профил можете да включвате и изключвате какви известия да получавате от нас и да упражните правото си на отказ от директен маркетинг. От Вашия профил можете да изискате изцяло вашата лична информация да бъде изтрита и да заличим вашия профил. След избирането на опцията за изтриване на профила Ви ще бъдат изтрити и всички Ваши лични данни, освен в следните ситуации:

- Имате незавършена поръчка, която не е още изпратена към вас или е частично изпратена.
- В момента сте в процес на комуникация с отдела ни за обслужване на клиенти по рекламация или друг въпрос.
-Имате задължения към „Каларт” ЕООД или сте злоупотребили с нашите услуги през последните пет години.

Съхранение на информацията:

Съхраняването на данните продължава до тогава, докато разполагаме с основание за тяхното съхранение и според законовите изисквания.

Тъй като при нас данните Ви постъпват по електронен път, ние не ги съхраняваме на физически носители (хартия, диск, флашка). Ако по изключение се наложи такова съхранение, то става в специален за целта шкаф, заключен и без достъп на неупълномощени лица.
Товарителници и други документи, свързани с обработката и изпращането на Вашата поръчка също не се съхраняват на физически носители, а само в електронен вид. Ако по изключение се наложи такова съхранение, то става в специален за целта шкаф, заключен и без достъп на неупълномощени лица.
След изтичане на определения срок унищожаването на ЛД става чрез изтриването им по електронен път или ако са на хартиен носител със специална машина за унищожаване на документи (шредер).

На какво правно основание, се обработват Вашите лични данни?

Обработването на Вашите лични данни е необходимо на baseini-spa.com за да изпълни услугата за управление и доставка на Вашата поръчка.

Кой има достъп до Вашите лични данни?

Вашите лични данни са пряко достъпни единствено от екипа на baseini-spa.com, който има грижата за потвърждение и изпращане на Вашата пратка.

Трета страна на която се изпращат Вашите лични данни е куриерската фирма, която доставя Вашата пратка. Тя от своя страна има своя политика за обработка на Вашите лични данни, съобразена с всички изисквания на закона. 

Ние никога не прехвърляме, продаваме или разменяме Вашите данни за маркетингови цели на трети страни извън нашето дружество. Данните които се препращат на трети страни, се използват само за предоставяне на нашите услуги.
 

Право на субектите на данни според GDPR

Право на достъп до личните Ви данни – имате право да получите потвърждение от нас дали се обработват лични данни за Вас и ако случаят е такъв имате право на достъп до личните данни и информация за целите на това обработване, за категориите данни и за получателите или категориите получатели, на които данните се разкриват.

Право на поправка (корекция) – ако откриете, че ЛД, които обработваме за Вас, са неточни, имате право да изискате тяхната корекция.

Право на ограничаване на обработването – при определени обстоятелства, като например ако се съмнявате в точността на подадените ЛД или възразявате срещу целта за обработката им.

Право на изтриване (право да бъдете забравен/а)- ако ЛД са обработени незаконно или сте оттеглили съгласието си (ако обработката на ЛД е базирана на съгласие) имате право да поискате и да получите изтриване на личните Ви данни от наша страна или да ги изтирете сами чрез линка в долиня десен ъгъл на страницата ни.

Право на възражение срещу обработването – ако се съмнявате в легитимния ни интерес да обработваме Вашите лични данни, имате право да възразите срещу подобно обработване.

Право на преносимост – ако ЛД се обрботват с автоматични средства по Ваше съгласие или с цел изпълнение на нашите договорни отношения, имате право да поискате да Ви предоставим личните Ви данни в машинно четим формат за прехвърляне към друг контрольор на данни.

Право на подаване на жалба в контролен орган – имате право да подадете жалба по отношение на обработката на Вашите лични данни от нас в съответния контролен орган. В случай, че смятате, че нарушаваме приложимата нормативна уредба, Ви молим да се свържете с нас за изясняване на въпроса. Разбира се, имате право да подадете жалба пред Комисията за защита на личните данни. След 25 май 2018 г. ще можете да подадете жалба и пред регулаторен орган, в рамките на ЕС.

Заявленията за достъп до информация или за корекция се подават лично или от изрично упълномощено от Вас лице, чрез нотариално заверено пълномощно. Заявление може да бъде отправено и по електронен път, по реда на Закона за електронния документ и електронния подпис. Ние се произнасяме по Вашето искане в 14-дневен срок от неговото подаване. При обективно необходим по-голям срок – с оглед събиране на всички искани данни и това сериозно затруднява дейността ни, този срок може да бъде удължен до 30 дни. С решението си ние даваме или отказваме достъп и/или исканата от заявителя информация, но винаги мотивираме отговора си.

Също можете да отправите питане, да заявите изричното си желание да не обработваме Вашите данни,  в писмен вид и на хартиен носител и свободен текст, адресиран до „Каларт” ЕООД, гр. Бургас, к-с „Възрадане”, бл. 14, вх. 3, ет. 6 или да заявите това на email адрес baseini_spa_com@abv.bg
 

Как може да приложите вашите права?

Ако смятате, че „Каларт” ЕООД обработва Вашите лични данни по неправилен начин - свържете се с нас. Също така имате право да подадете жалба към надзорен орган:

Комисия за защита на личните данни
Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон:  02/91-53-518
Интернет страница: www.cpdp.bg

Контакти с нас:
„Каларт” ЕООД
Адрес за кореспонденция: гр. Бургас, к-с „Възраждане”, бл. 14, вх. В, ет. 6
Тефон: 0876 999 409
Електронна поща:  baseini_spa_com@abv.bg